Skip to content

FRI FRAKT ÖVER 500 KR INOM SVERIGE

The joy of contrast in training

Njutningen av kontraster i träningen

Från huset ser jag att bergen är täckta av snö, jag hör snön droppa från taket och fåglarna sjunga sina vårsånger. Det är vår är i luften, även om det bara är februari. Jag gillar det, även om det är alldeles för tidigt och jag vet att vi förmodligen kommer att ha massor av snö och en andra vinter i mars.

Jag knyter mina löparskor och springer på en grusväg utan snö, jag kan till och med se de små vita snödropparna sticka upp. På eftermiddagen kör jag högre upp för att åka skidor. Kontraster när den är som bäst!

Jag älskar kontraster, och jag tror att det kan göra oss bättre om vi anpassar dom in i vår träning.

Jag tror att utmaningar gör oss starkare. När jag började springa professionellt för mer än 10 år sedan insåg jag att jag tappade mest tid i uppförsbackarna. Min favoritträning var förut långa klättringar i bergen, så att börja göra korta backintervaller var ganska nytt för mig. Jag var inte bra på det, men jag började utmana mig själv och jag blev starkare. Det är såhär jag har valt att göra när det kommer till min träning. Jag kommer fram till vad jag vill nå, tittar på mina styrkor och svagheter och vad jag måste göra för att nå dit jag vill.

Emelie springer i snö

Jag tror att det kan vara intressant för oss alla, att förändra träningen lite, att göra det vi inte är vana vid!

Om du älskar korta snabbare pass, kanske du kan planera en längre och långsammare, mer utforskande trailrun med en vän för lite förändring.

Är du den som fruktar kortare och snabbare löpningar? Testa ett pass på banan med ett gäng vänner eller en löpargrupp!

Lider du när du springer i uppförsbacke? Träna på det och gör det roligt!
Mina favoritpass i uppförsbacke är:
6 x 4 min, 4 x 10 min or 12 x 2 min.

Jag har fortfarande inte hittat mitt favoritpass på platt mark än, men 2 x 5 km och 10 x 400 m brukar jag köra på!

Jag önskar dig ett härligt avslut på vintern!

Emelie


Older Post
Newer Post
Stäng (esc)

Få 10% rabatt på din första order!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på din första order. Som prenumerant får du även exklusiva erbjudanden, inspiration från våra grundare och mycket mer!

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Search

Lagt i kundvagn