Skip to content

FRI FRAKT ÖVER 500 KR INOM SVERIGE | FÅ 10% RABATT PÅ DIN FÖRSTA ORDER >>

Emelies plant-based journey - part 1

Emelies resa till att äta växtbaserat - del 1

Som du kanske vet är vi ett växtbaserat varumärke. Vi tror alla att ekologiskt och hållbart odlade växter är det bästa för oss och planeten. I det här blogginlägget kommer jag att berätta om min tro och historia när det kommer till kost! Jag talar bara för min egen räkning, det är Emelie som skriver den här gången.

När jag var 14 år valde jag naturvetenskap i skolan med inriktning på Hållbar miljö. Det blev mitt favoritämne i skolan, vilket också ledde mig till mina biologi- och miljöstudier på universitetet.
Jag blev vegetarian, eftersom jag insåg att det var något som jag som individ kunde göra till förmån för planeten. 'Det var då min egna resa började för att försöka leva så nära min vision som möjligt. Jag tror att vi alla gör det, men vi är alla väldigt olika. Vi har olika livssituationer, miljösituationer, tid, ideologier, ja, listan tar aldrig slut. Jag antar att det jag vill försöka göra är att inspirera människor till att bara vara mer medveten när de väljer mat, hur de kan prioritera. Som tidigare nämnt  beroende allt på ens livssituation.

Jag tror verkligen att ingen stödjer den standardiserade kött- och mejeriindustrin. Jag tror verkligen att ingen vill att djur ska lida, utan att vår planet ska frodas och det utan en systemförändring som är väldigt krävande, och att alla kan göra våra egna förändringar.

Jag valde att bli vegetarian, och jag levde i princip endast på ris och bönor under hela första halvan av tjugoårsåldern. Under några år åt jag lite fisk och kött, mest från vänner eller grannar som jagade och fiskade. På den tiden trodde jag mer på att försöka leva i den miljö jag bodde i, och i norr är det verkligen svårt att odla sina egna bönor, linser och proteinkällor. Jag kom mer och mer in på det yogiska sättet att leva och när vi flyttade till vår lilla gård kände jag mig väldigt kopplad till miljön omkring oss och jag försökte vara vegan ett tag. Ost fick mig att hänga kvar på den vegetariska sidan, men jag kände mer och mer att jag inte kunde välja att äta en annan levande själ om jag hade chansen att låta bli.

Jag kan förstå charmen och tron ​​på att leva mer som vår förfader har gjort när det kommer till att äta djur. Men när folk säger att det är mer meningsfullt att äta kött från området än att köpa torkade linser från söder, så känns det inte rätt för mig.

Jag vill verkligen inspirera andra att äta mer växtbaserat, men mest vill jag inspirera till att du gör det valet som är bäst för den individ du är!

Nu vill jag veta vad dina tankar är i detta ämnet?

Nästa inlägg kommer att handla om min graviditet och att äta växtbaserat, mina egna erfarenheter och vad jag lärt mig.

Emelie


Older Post
Newer Post
Stäng (esc)

Få 10% rabatt på din första order!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på din första order. Som prenumerant får du även exklusiva erbjudanden, inspiration från våra grundare och mycket mer!

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Search

Lagt i kundvagn