Skip to content

FRI FRAKT ÖVER 500 KR INOM SVERIGE

Emelies plant based journey - part 2

Emelies resa till att äta växtbaserat - del 2

Under mina graviditeter fick jag många frågor om att äta växtbaserat, och jag gjorde det som kändes bra för mig. Som idrottare tog jag och fortsätter att ta blodprov då och då för att hålla koll på mina nivåer, så det försäkrade mig om att mina nivåer var bra. Det som jag tror är viktigast under graviditeten är tillskott med B 12 och folsyra, men det kan förändras från person till person. Så om du äter växtbaserat är jag säker på att din läkare kommer att kontrollera dina värden. Om inte, se till att be dem att göra det.

Innan graviditeten hade jag alltid normala värden på vitamin B och järn, så jag antog att det skulle studsa tillbaka innan graviditeten, men så var det inte. Så, det jag tog med mig från detta, och när jag ser tillbaka känns det självklart, är att bära två barn tar mycket från din kropp. Särskilt en "byggande" komponent som de olika typerna av vitamin B.

Växtbaserad är vad jag är och förmodligen vad hag alltid kommer att vara, men ekologisk och lokal ost och yoghurt är något jag äter och även ägg då och då.

Jag tror på att göra mat från grunden, som bönor, linser, och inte för mycket bearbetad mat som förgjorda växtbaserade alternativ. Det är väldigt lockande men jag tycker inte att det är lika näringsrikt som de rena ingredienserna. Jag tror att många är rädda för att det kan vara tidskrävande, men när man kommer in i det med en rutin, skulle jag säga att det inte är det! Om du har några såser och kalla dippsåser som du tycker om är det väldigt smaskigt att bara äta de kokta bönorna/linserna med olika kryddor tillsammans med det. Det går väldigt snabbt att göra, speciellt om du gör stora satser när du kokar bönorna/linserna.

Jag fick också många frågor om hur man är en hälsosam vegetarian. Jag tror att detta går tillbaka till det faktum att de första stegen till växtbaserad kan vara den här typen av färdiggjorda grönsaksbollar, korvar, och listan tar aldrig slut nuförtiden. Jag kan förstå att detta är en väg att gå för många, eftersom det är ett enkelt sätt att byta från köttalternativet.

Så, här är mina tips och tricks om du funderar på att bli mer växtbaserad:

• Försök bara! Köp bönor och linser att koka, använd i olika grytor, curryrätter, sallader, gör hummus, smoothies eller bara ät dem som de är!
• Tänk "ren" mat, inte för mycket färdiggjorda grejer, eftersom näringsvärdet inte är lika bra som om du gör det själv.
• Det behöver inte vara snyggt eller tidskrävande, bara om det intresserar dig!
• Om du inte äter ägg och mejeriprodukter, komplettera vitamin B.
• Kolla dina blodvärden då och då!
• Om du gillar att baka, lägg till bönor i brödet och i kakorna du gör. Mer näringsrik!

/Emelie


Older Post
Newer Post
Stäng (esc)

Få 10% rabatt på din första order!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på din första order. Som prenumerant får du även exklusiva erbjudanden, inspiration från våra grundare och mycket mer!

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Search

Lagt i kundvagn