Skip to content

FRI FRAKT ÖVER 500 KR INOM SVERIGE | FÅ 10% RABATT PÅ DIN FÖRSTA ORDER >>

A Good Morning

A Good Morning

Jag är en morgonmänniska, och jag vaknar glatt vid 5, om jag får mina 8 timmar så att säga. Och nu när det är höst känner jag att 30 minuter extra inte gör det minsta ont. Vissa morgnar i höst, när det ösregnar ute, vill jag bara stanna inne med det tända ljuset, brasan i den öppna spisen och kaffe i handen. 

Jag tittar ut genom fönstret och ser att det haglar och blåser vilket gör fjorden utanför till ett vitt inferno. Men jag vet att det bara är att ta på sig skorna och komma igång, för varje steg jag tar, kommer det att kännas bättre. Jag byter från mina pyjamas till tights och tar på mig en regnjacka över min varma t-shirt, jag snörar på mig skorna, kallar på Maui (vår 35kg stora Doodle) för att göra mig sällskap. Vi går ut och jag fokuserar på Mauis glädje att springa. Det är fantastiskt att ha en fyrbent vän som aldrig klagar på en löprunda. Steg för steg börjar jag njuta av rörelsen, den omedelbara känslan av att väcka sinnet, kroppen och själen. 

Det här är en väldigt bra start på dagen och jag vet att ju oftare jag gör det här, desto mer rutin och lättare blir det. 

Även om jag är en idrottare på heltid och jag har mer tid att träna än någon annan med ett annat heltidsjobb, behöver jag ibland prioritera dessa morgnar eftersom dagen framför mig är full med saker. Som den här veckan, en fotografering med en partner. Och att få dessa tidiga morgonträningar sätter tonen för dagen. På helgerna tränar jag ofta den här typen av träning och får hela dagen med våra tjejer. 

Ja, jag skäms inte över att erkänna att det är många morgnar jag verkligen vill hoppa över det. Använda de 40 minuterna jag skulle ha använt på att springa, för att helt enkelt bara sova lite extra, eller som sagt ta en kopp kaffe till. Och jag tror att ibland behöver vi skämma bort oss själva, men då ska det inte komma från den lata och bekväma versionen av dig, då tycker jag att det borde vara så för att du förmodligen bara behöver det. Det är ibland svårt att veta när, men generellt sett tror jag att löpningen oftast ger mer energi! Om det kommer negativa tankar kring den kommande löpningen så tror jag att denna löpturen är en investering i min träning (eller hälsa).  

För att göra det lättare att ta sig ut utanför dörren har jag alltid: 

  • Lagt fram mina löparkläder kvällen innan, ställ i ordning skorna och pannlampan så det är lätt att komma igång.
  • Förberett kaffet kvällen innan så det är bara att sätta på det.
  • Gett mig själv 20 minuter från att jag vaknar till att komma ut genom dörren. 

För ångrar vi någon gång en träning? 

/Emelie
som tog en joggingtur i den kalla mörka morgonen och som nu är på väg ut på sin andra tur för dagen när solen skiner!

Older Post
Newer Post
Stäng (esc)

Få 10% rabatt på din första order!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på din första order. Som prenumerant får du även exklusiva erbjudanden, inspiration från våra grundare och mycket mer!

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Search

Lagt i kundvagn